Toimintasuunnitelmat

HIIHTOJAOSTO

KILPAILUTOIMINTA:
Jaoston suurimmat voimanponnistelut ovat kansallisten ja omien kilpailuiden mallikas läpivienti. Jaosto järjestää seuraavat kilpailut:

 Sportia KT- Sport hiihdot
 Prisma- nuorisohiihdot
 Hippohiihdot yhdessä mäki- ja alppijaostojen kanssa
 Mestaruushiihdot
 Sarjahiihdot

HARJOITUKSET JA LEIRIT
Yhteisharjoitukset jatkuvat kahdesti viikossa maanantaisin ja torstaisin läpi talven. Lokakuussa järjestetään leiri Vuokatissa ja marraskuussa Levillä.

VALMENNUSTOIMINTA
Valmennustoimintaan pyritään kouluttamaan lisää henkilöitä. Nuoria hiihtäjiä pyritään saamaan piirin HS-, KS- ja TS- ryhmiin. Hiihtäjien harjoittelua ja valmentautumista tuetaan jaoston varoilla taloudellisen tilanteen mukaan.

TAVOITTEET

Jaoston tavoitteena on kasvattaa nykyistä harrastajamäärää panostamalla Hippohiihdoissa hiihtoseuran esilletuomiseen, yhteisharjoitusten ja leirien järjestämiseen sekä erityisesti uusien junioreiden, ohjaajien ja valmentajien löytämiseen.

Talven kilpailuissa pyritään menestymään kaikissa sarjoissa, HS- ja Nuorten SM-kisat
mukaan lukien, unohtamatta ykkösnyrkin SM- viestimitalihaavetta.

Talkootyöhön pyritään saamaan vahva osanottajajoukko, jolla mahdollistetaan kilpailujen onnistunut läpivienti ja eri projektien toteutuminen suunnitellulla tavalla.

Koko ajan pyritään kehittämään uusia yhteistyömuotoja ja saamaan uusia yhteistyökumppaneita.

MÄKIJAOSTO

KILPAILUT

Jaosto järjestää kauden aikana ainakin seuraavat mäkikilpailut:

 Perinteisen Kinkkukilpailun
 Eteläisen alueen nuoriso-cup kilpailut
 Avoimet KHS:n mestaruus kilpailut
 Seuran sarjakilpailuja 1-2 viikon välein kun mäet ovat hyppykunnossa
 Mäkikoulu kilpailuja 2-viikon välein, edellyttäen, että mäki on hyppykunnossa
Nuorten muovimäkikilpailut syyskussa 2012

Jaoston tavoitteena on osallistua kaikkien ikäluokkien SM-kilpailuihin, kansainvälisiin ja kansallisiin sekä piirikunnallisiin kilpailuihin.

LEIRIT
Jaosto järjestää kesäkautena harjoitusleirejä muovimäissä eri paikkakunnilla mm. Lahdessa, Helsingissä ja Vuokatissa ja osallistuu Finnjumpingin alueleireille, sekä ensilumenleireille lumiolosuhteista riippuen Kuopiossa ja Vuokatissa tai Taivalkoskella. Lisäksi tuetaan yhdistetyn harrastajien osallistumista mm. Levin hiihtoleirille ja mahdollisesti kesäharjoittelua Vuokatin hiihtoputkessa.

MÄKIKOULU
Pyritään kehittämään lajin markkinointia tempauksilla ja lajiesittelyillä. Talvella järjestetään mäkikoulu joka tiistai- ja torstai-ilta klo 17.30 alkaen ja lauantaina 12.00 alkaen heti kun mäet ovat hyppy kunnossa. Mäkikoulusta ilmoitellaan myös paikallisissa lehdissä.

VALMENNUS
Valmennustoimintaa jatkettaneen edelleen LHS:n kanssa yhteistyössä. Jaoston junioritoiminnassa mukanaoleville vanhemmille ja aktiiveille pyritään järjestämään SHL:n vetämää koulutusta, ensiksi mäkikoulunvetäjäksi ja edelleen valmennustasoissa eteenpäin. Pyritään sitkeästi houkuttelemaan aktiiviuran lopettaneita hyppääjiä seuran valmennustoimintaan. Valmennus toiminnassa ovat tällä hetkellä mukana Kimmo Yliriesto, Antti Turunen, Antti Joutjärvi, Jorma Laukkanen, Ari Joutjärvi ja Mikko Hekkanen

MÄKIJAOSTON TAVOITTEET

Tavoitteena on tulevana toimintakautenakin saada uusia harrastajia lajin pariin, sekä innostaa entisiä aktiiviuransa lopettaneita hypääjiä seuran valmennustoimintaan mukaan. Kuten myös aktivoitua lasten vanhempia toimintaan mukaan. Näin saadaan junioripuolen toimintaa vilkastumaan ja mahdollisesti omiin kisoihimme innokkaita kilpailijoita. Tavoitteena nykyisille seuran hyppääjille ja yhdistetyn miehille on tietysti mahdollisimman hyvä menestys SM- ja HS-kilpailuissa ja mahdollisesti kansainvälisissä kilpailuissa, sekä päästä liiton valmennuksen piiriin ja sitä kautta mahdollisesti maamme edustusjoukkueisiin.

ALPPIJAOSTO

Valmennus ja harjoittelu

Tulevalla kaudella alppijaostossa toimii kaksi junioreiden harjoitusryhmää sekä Master  –ryhmä. Sampsa Hämäläinen osallistuu valtakunnalliseen Tazza -valmennusryhmään.  Aleksi Näkki harjoittelee Urheilukoulussa ja Nina Halme on mukana Suomen B-maajoukkueessa.

Junioreiden harjoitusryhmän syksyn ohjelmaan kuuluu peruskunto-, koordinaatio-, ketteryys- ja voimaharjoituksia. Harjoituksia on 1-4 kertaa viikossa.

Lajiharjoittelu aloitetaan leirityksellä viikolla 43 Hintertuxissa, johon osallistuu 8 junioria. Kotimaan leirityksien osalta kauden aikana tulee tutuksi mm. Ruka, Suomu, Tahko ja Himos. Mielakassa harjoitusvuoroja tulee olemaan neljänä/viitenä päivänä viikossa.

Kilpailukauden päätyttyä siirrytään ohjattuun kesäharjoitteluun.

Seuran valmennuspäällikkönä jatkaa Mika Puustinen.

Kilpailutoiminta

Mielakassa järjestämme ensi kaudella KHS:n seuramestaruuskilpailut sekä ES -cupin osakilpailun 18. – 19.1.2014. Muihin kilpailuihin osallistumme valmentajien suunnittelemien ohjelmien mukaisesti keskittyen kansallisiin loppukilpailuihin (Valio sekä yleiset ja nuorten SM-kilpailut) sekä valtakunnallisiin AUDI-kilpailuhin. Master sarjojen kilpailuihin osallistutaan myös.

Nina Halme ja Aleksi Näkki edustavat seuraa omien kilpailuohjelmiensa mukaisesti.

Varainhankinta

Jaoston varainhankinnasta pääosan muodostaa junioreiden valmennus- ja leirimaksut sekä yhteistyökumppaneilta saatavat sponsoritulot.  Muita tulonlähteitä ovat talkootulot ja erilaiset avustukset.

Huoltajia kannustetaan aktiivisuuteen varainhankinnassa.

Tavoitteet

Tavoitteena on menestyä hyvin kansallisissa ja kansainvälisissä alppihiihtokilpailuissa.

Lisäksi tavoitteena on luoda puitteet mielekkäälle ja hauskalle alppihiihtoharrastukselle, joka tuottaa menestyviä junioreita asiantuntevan valmennuksen kautta. Valmentajakoulutukseen pyritään panostamaan edelleen ja samaan uusia valmentajaehdokkaita Alppihiihdon valmentajakursseille.

Hyvien puitteiden ylläpitämiseen tarvitsemme lisää aktiivisia toimijoita ja tämän määrän kasvattamiselle on edelleen tarvetta.

Juniorien rekrytointiin panostetaan tulevalla kaudella. Yhdessä Mielakan hiihtokoulun kanssa järjestetään koko talvikauden kestävä RATAWERNERI kurssi.