Alppilajien vauhti kiehtoo KHS:n junnuja

KOUVOLAN SANOMAT 23.2.2016 9:30

Kuva: Kari Huusari
KHS:n valio-ryhmään kuuluu 8–12-vuotiaita laskijoita, joita valmentaja Tuulia Tynkkynen (keskellä) kiittelee taitavaksi porukaksi.
KHS:n valio-ryhmään kuuluu 8–12-vuotiaita laskijoita, joita valmentaja Tuulia Tynkkynen (keskellä) kiittelee taitavaksi porukaksi.

Kouvolalaiset Siiri Sundström, Alina Viljaranta ja Emil Grönroos ovat tunteneet mutkamäkien metkut ja varsinkin kotirinteen, Mielakan, vauhdikkaat laskut kuin omat suksensa. Emilillä on ikää yhdeksän, Alinalla ihan pian kymmenen ja Siirillä kohta yksitoista vuotta, ja jokainen on viettänyt mäessä jotakuinkin puolet elämänsä talvista.

— Laskeminen on parasta, ja vauhti. Sekä se, että saa oppia uusia asioita, kiteyttää Siiri.

Kolmikko on mukana Kouvolan Hiihtoseuran alppijaoston valio-ryhmässä, jossa kymmenkunta 8–12-vuotiasta harjoittelee aktiivisesti ja kerää kilpailukokemusta Etelä-Suomen aluecupin kisoista. Lajiharjoittelua on kolme–neljä kertaa viikossa, ja yksi treenikerta omistetaan fysiikkaharjoittelulle.

— Monipuolisuus on tärkeää junioreille. Meidän treeneissämme kehitetään niin nopeutta ja kestävyyttä kuin taituruuttakin, kertoo valmentaja Tuulia Tynkkynen.

Valmentaja kehuu suojattiensa asennetta. Jokaisessa kilpailussa ollaan tunteella mukana.

KHS:n valio-ryhmän laskijat kisaavat ensi viikonloppuna Janakkalan Kalpalinnassa, ja Etelä-Suomen Alpin aluecupin loppusijoitukset ratkaistaan maaliskuun alussa Espoossa. Koko kausi paketoidaan Himoksella huhtikuussa.

Kari Huusari