Alpin aluecup kerää viikonlopuksi satakunta kilpailijaa Mielakkaan

Kouvolan Sanomat 30.1.2016 21:31

Kuva: Jussi Lopperi
Espoon Slalomia edustava Kasper Malm laski Kouvolan cup-kisan M10-sarjan voittajaksi lauantaina Mielakassa.

Kouvolan Hiihtoseuran alppijaoston puheenjohtaja Mikko Matilainen iloitsi lauantaina hyväkuntoisesta rinteestä ja mallikkaasti sujuneesta kisasta. Etelä-Suomen Alpin aluecup järjestetään tänä talvena viidellä paikkakunnalla. Sarjan kolmas osakilpailu lasketellaan kaksipäiväisenä tapahtumana Mielakassa ja se vetää paikalle noin sata osallistujaa.

50-vuotista historiaansa juhlivat Mielakan rinteet saavat kisajärjestelyistä jälleen kiitosta niin kilpailijoilta kuin heidän tukijoukoiltaankin.

— Suomessa ei ole toista tämänkokoista laskettelukeskusta, joka olisi näin lähellä kaupungin keskustaa. Kilpailurata on vauhdikas, ja seuran ja rinneyhtiön yhteistyö toimii saumattomasti, Mikko Matilainen sanoo.

Kilpailunjohtaja Antti Backman tietää myös, miten yhteishenki voi edesauttaa isoa tapahtumaa.

— Esimerkkinä voi mainita, että yksi hissi saatiin varattua pelkästään kilpailijoiden käyttöön. Näin kilpailu etenee jouhevasti ja aikataulussa. Lisäksi kisarinne pidettiin suljettuna torstaina ja perjantaina.

Lauantaina rinteessä olivat U8–U12-sarjalaiset, jotka mittelivät keskinäisestä paremmuudesta polvikeppipujottelussa ja suurpujottelussa. Sunnuntaina kisataan U14- ja U16-sarjoissa sekä yleisessä sarjassa, ja lajina on kahdesti laskettava superpujottelu.

Kari Huusari